Bitcoin

Guggenheim CIO heeft grote Bearish waarschuwing voor Bitcoin houders

Guggenheim CIO voorspelt een „volledige retracement“ van de stellaire Bitcoin rally.

Met Bitcoin op een laag pitje, heeft Guggenheim Partners Chief Investment Officer Scott Minerd met zijn recente verschijning op CNBC de bearishness nog verder doen toenemen.

Tijdens de laatste aflevering van „Closing Bell“, waarschuwde Minerd de stieren dat ’s werelds grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie waarschijnlijk helemaal zal corrigeren naar $20.000, waardoor de record verbrekende rally volledig wordt teruggedraaid:

We zullen waarschijnlijk een volledige retracement zien terug richting het $20.000 niveau.

Bovendien is de 61-jarige directeur, die toezicht houdt op een vermogen van ongeveer 270 miljard dollar, ervan overtuigd dat Bitcoin dit jaar geen nieuw hoogtepunt zal bereiken, wat betekent dat 42.000 dollar een langetermijntop is:

Ik denk dat we voorlopig waarschijnlijk de top voor bitcoin voor het komende jaar of zo hebben gezet.

Bitcoin raakt een belangrijke horde

Bitcoin zet zijn streak van range-bound trading voort nadat de stieren hun momentum verloren met het falen om voet aan de grond te krijgen boven het do-or-die $40.000 niveau.

De cryptocurrency steeg helemaal naar $42.000 op 8 januari op de Bitstamp exchange voordat het getuige werd van een brutale correctie. Bij het ter perse gaan, wisselt het van eigenaar op $34.412, waarmee het weer een dag in het rood staat.

Zoals U.Today meldde, bleek uit een recent onderzoek van Deutsche Bank dat Bitcoin veel eerder in waarde zou halveren dan verdubbelen nadat het vermoedelijk het bubbelgebied had bereikt.

Zelfs als Bitcoin zou terugvallen tot 20.000 dollar, zijn hoogtepunt in december 2017, zou het nog steeds 433 procent stijgen ten opzichte van zijn dieptepunt in maart 2020.

Minerds berekende bearishness

Minerd is verre van een Bitcoin-beer. Sterker nog, hij vertelde Bloomberg-kijkers dat de cryptocurrency in december naar $ 400.000 zou kunnen schieten, voordat hij vorige week zijn oproep verdubbelde.

Econoom Alex Krüger suggereert dat Minerd opzettelijk Bitcoin naar beneden praat totdat Guggenheim in staat is om het lager te kopen zodra zijn SEC indiening van kracht wordt aan het einde van januari.

Minderd is er met name van overtuigd dat het onwaarschijnlijk is dat de Amerikaanse aandelenmarkt een terugval zal zien als gevolg van een nieuw stimuleringspakket, wat ook bullish zou zijn voor Bitcoin:

Niet alleen heeft [de markt] een goed momentum onder zich, maar tegelijkertijd hebben we nog een stimuleringspakket…en de Federal Reserve heeft in principe afstand genomen van hawkish talk.

Standard